quinta-feira, 21 de maio de 2009

R'dammers moeten met elkaar praten




Rotterdam wil burgers met elkaar in gesprek brengen over alledaagse ergernissen en gevoelige onderwerpen die het prettig samenleven in de weg staan. Met deze zogenoemde stadsdialogen wil het gemeentebestuur door de hele stad drieduizend Rotterdammers bereiken. Dat heeft het college van B en W woensdag bekendgemaakt.

Rotterdam 21-Godsdienst en identiteit, opvoeden en de verantwoordelijkheid van vaders, discriminatie en nabuurschap, dat zijn zo de onderwerpen die het college in gedachten heeft. De bedoeling is dat maatschappelijke organisaties de debatten organiseren. Zij kunnen daarvoor deskundigen uitnodigen.

De omstreden integratie-adviseur van de gemeente Rotterdam, de islamitische wetenschapper Tariq Ramadan, krijgt nadrukkelijk een rol bij de stadsdialogen. Hij doet als deskundige mee aan de debatten of levert op verzoek van het college adviezen over specifieke onderwerpen.

Ramadan raakte eerder dit jaar in opspraak door vermeende uitspraken over vrouwen en homoseksuelen. Dat leidde tot verhitte debatten in de raad en het opstappen van twee VVD-wethouders. De van origine Egyptisch-Zwitserse wetenschapper blijft tot 2011 gasthoogleraar Burgerschap en Identiteit aan de Erasmus Universiteit.
Fonte:Telegraaf

Sem comentários:

Enviar um comentário

Comentar com elegância e com respeito para o próximo.