quinta-feira, 28 de maio de 2009

Uitspraken Wilders beschamend en smakeloos


Premier Jan Peter Balkenende (CDA) heeft, net als bijna alle partijen in de Tweede Kamer, geen goed woord over voor de uitspraken die Geert Wilders (PVV) eerder op de dag deed tijdens het Verantwoordingsdebat. Wilders uitte daarin kritiek op een in Afghanistan verkrachte Nederlandse journalist om zo een punt te maken van moreel verval in Nederland.

DENHAAG-'Ik vond die vergelijking eerlijk gezegd uiterst pijnlijk en smakeloos,' zei Balkenende. De vrouw is door Wilders 'op een beschamende manier' weggezet, aldus de premier. 'Ze is nu weer slachtoffer omdat ze zich hier niet kon verweren.'SchamenBalkenende zei dat hij het gevoel had dat Wilders zich diep in zijn hart ook zou schamen voor zijn eigen optreden.
Wilders antwoordde meteen: 'Voor geen millimeter. Het morele verval van het goedpraten van een verkrachting is tekenend voor de elite waar u ook toe behoort. U kunt bezwaar maken tot u een ons weegt.'Geen berouwEerder vandaag viel zo'n beetje de gehele Tweede Kamer, met Femke Halsema (GroenLinks) en Alexander Pechtold (D66)in het bijzonder, Wilders ook al aan op zijn uitspraken. Ook toen toonde hij geen enkel berouw over zijn opmerkingen.
Het draait om de ontvoering van Joanie de Rijke, een Nederlandse journalist. Nadat ze vrij was gelaten, gaf ze aan te zijn verkracht door de Taliban, maar dat zij ook begrip voor de Taliban kon opbrengen.

Elsevier(Door Robin van der Kloor )

Sem comentários:

Enviar um comentário

Comentar com elegância e com respeito para o próximo.