sexta-feira, 17 de julho de 2009

ROTTERDAM-"De Rotterdam" grootste nieuwbouwproject in Nederland

DE ROTTERDAM
Rotterdam-Vrijdag (10 juli) heeft wethouder Hamit Karakus (wethouder wonen en ruimtelijke ordening) samen met het ontwikkelconsortium MAB Development en OVG Projectontwikkeling de start bouw van het grootste nieuwbouwproject van Nederland aangekondigd: De Rotterdam.
Dit project vereist een totale investering van 340 miljoen euro. Door intensieve samenwerking van MAB Development en OVG Projectontwikkeling met de gemeente Rotterdam is het gelukt om in deze economisch moeilijke tijd dit binnenstedelijke sleutelproject op de Wilhelminapier nog dit jaar van start te laten gaan.
Verticale stad aan de Maas
Het gebouw De Rotterdam is een unieke multifunctionele ontwikkeling aan de oever van de rivier de Maas op de Wilhelminapier in Rotterdam, ontworpen door Rem Koolhaas. In deze nieuwe verticale stad, met een oppervlakte van 160.000 m2, zullen dagelijks 3.000 tot 4.000 mensen wonen, werken, winkelen en recreëren. De bijzondere mix van functies maken het gebouw tot een verticale stad waarin 24 uur per dag geleefd wordt: een viersterren hotel, appartementen, kantoren, health club, diverse winkels, cafés en restaurants. Alle onderdelen maken slim gebruik van duurzame energielevering onder andere via het maaswater en de aardbodem. Met spectaculaire uitzichten over de skyline van Rotterdam en de Maas wordt De Rotterdam de ontmoetingsplaats op de pier.
Impuls economie en werkgelegenheid
De Rotterdam heeft een bouwtijd van 45 maanden en wordt medio 2013 opgeleverd. Met de start van dit project wordt voor de bouwsector ca. 3.600 manjaren werkgelegenheid on-site en in de toeleverende industrie gecreëerd. Bij oplevering worden 400 nieuwe banen gecreëerd in het hotel en de leisure functies.
Samenwerking marktpartijen en gemeente
Wethouder Karakus: 'De gemeente zet diverse instrumenten in om door te bouwen: de erfpachtregeling, en 40.000 m2 ingebruikname voor gemeentelijke huisvesting van de drie fysieke diensten. Dit project zorgt, mede door inzet van de 5% norm, voor een enorme boost voor de stad en de werkgelegenheid.'
Ook de aankoop van alle 220 woningen door belegger Amvest en de aankoop door NH Hoteles van het hotel van 280 kamers met een congrescentrum waren mede bepalend voor de start van dit project. Zeventig procent van De Rotterdam is verkocht of verhuurd.
Bron:Gemeente Rotterdam

Sem comentários:

Enviar um comentário

Comentar com elegância e com respeito para o próximo.