domingo, 30 de agosto de 2009

ROTTERDAM:"Feyenoord maakt grote stappen"

ROTTERDAM - Feyenoord ontsnapte zondag door een benutte strafschop van Roy Makaay in blessuretijd aan een nederlaag tegen FC Twente.

Trainer Mario Been was blij met het punt, maar besefte ook dat zijn elftal had nagelaten de wedstrijd al in een vroeg stadium te beslissen. ,,We hebben FC Twente in leven gehouden,’’ aldus Been. De oefenmeester had naar eigen zeggen in de eerste 45 minuten slechts naar één kant van het veld gekeken. ,,We speelden in de de eerste helft ongelooflijk goed, we hebben geloof ik wel zeven goede kansen gekregen. De tweede helft verschilde qua niveau te veel met de eerste. Misschien hebben we te veel met onze krachten gesmeten. Aan de bal moeten we rustiger worden, want we willen in een veel te hoog tempo naar voren.’’ De bezoekers kwamen een kwartier voor tijd uit het niets op voorsprong door een afstandschot van invaller Nicky Kuiper. ,,In die fase daarna heeft Twente ons weer in leven gehouden,’’ gaf Been toe. De bezoekers kregen kansen om het duel te beslissen, maar lieten die liggen. ,,Als club en ploeg moet je heel dankbaar zijn dat je dan nog de 1-1 hebt gekregen,’’ aldus Been. Makaay - die door Been opnieuw slechts als invaller werd gebruikt - bleef in de toegevoegde tijd vanaf elf meter rustig. ,,Dan zie je maar weer hoe koelbloedig Roy blijft,’’ prees de oefenmeester zijn veelbekritiseerde routinier. ,,Op basis van negentig minuten hebben we minimaal een punt verdiend. Op basis van de eerste helft eigenlijk drie,’’ aldus Been. De oefenmeester hield een goed gevoel over aan het eerste blok van vijf competitiewedstrijden, waarin Feyenoord ongeslagen bleef. ,,Het elftal heeft grote stappen gemaakt,’’ concludeerde Been. ,,Over het algemeen ben ik ongelooflijk blij met de manier waarop we spelen. Het enige verwijt dat ik mijn ploeg kan maken is dat het vandaag te veel met de krachten heeft gesmeten in de eerste helft.’’