quinta-feira, 19 de novembro de 2009

NEDERLAND:Prins had contact met president Mozambique


Prins Willem Alexander en Prinses Maxima. FOTO ANP
DEN HAAG-Prins Willem-Alexander heeft contact gehad met president Armando Guebuza van Mozambique over de bouw van zijn vakantiehuis in dat land.
Dat heeft premier Jan Peter Balkenende donderdag geantwoord op vragen vanuit de Tweede Kamer. De prins wilde weten of de regering van Mozambique bezwaren had tegen het project, schrijft de minister-president.
Willem-Alexander heeft ook tegen de president gezegd dat hij een poging tot corruptie van de overheid onmiddellijk zal melden, aldus Balkenende. Dat de prins hierover contact heeft met een buitenlands staatshoofd, vindt de premier geen 'gevoelige' zaak. Balkenende weerspreekt overigens verhalen dat er sprake zou zijn geweest van corruptie rondom het vastgoedproject op het Mozambikaanse schiereiland Machangulo.
De premier sprak verder het verhaal tegen dat er een schietincident op Machangulo heeft plaatsgevonden waarbij het leger of de politie betrokken is geweest. Dat hebben de Mozambikaanse autoriteiten verklaard tegenover de Nederlandse ambassadeur in Mozambique.
 AD/ANP

Sem comentários:

Enviar um comentário

Comentar com elegância e com respeito para o próximo.