quarta-feira, 17 de março de 2010

NEDERLAND:Agent bekent moord op Milly

DORDRECHT - Politieagent Sander V. belde woensdagavond bij Milly Boele aan, nam haar mee naar zijn woning en bracht haar diezelfde avond nog om het leven. Hij begroef het meisje vervolgens in zijn tuin. Op aandringen van zijn ex-vriendin, zelf agente, gaf V. zich gisteren aan bij de politie.
Milly Boele.De politie trok afgelopen week, na de verdwijning van Milly, een groot aantal tips na. Mogelijke scenario's rond haar verdwijning werden tegen het licht gehouden. Omdat Milly in het laatste telefoongesprek met haar moeder aangaf dat er een buurman voor de deur stond, werd een uitgebreid buurtonderzoek verricht.
Bij dit onderzoek werden alle mannelijke buren gehoord. De verklaring die V. toen aflegde, bleek aanleiding om hem nader aan de tand te voelen. Nog voor dit plaats kon vinden, vertelde V. aan zijn ex wat er was voorgevallen en versnelde daarmee de oplossing van de zaak.
Alleen gehandeld
Alhoewel V. in zijn verklaringen nog geen antwoord op alle vragen heeft gegeven, gaat justitie er momenteel vanuit dat hij alleen heeft gehandeld. ,,Sectie moet nog uitwijzen wat de exacte doodsoorzaak is,'' volgens hoofdofficier Van de Beek.
Of de verdachte het meisje voor haar dood seksueel heeft misbruikt staat evenmin vast. Volgens Van de Beek bestond er een 'vage buurrelatie' tussen Milly en V. Het blijft evenwel onduidelijk of Milly vrijwillig met hem naar diens woning is gegaan.
Over het politieoptreden rond de verdwijning rijzen eveneens vragen. Zo zou het Amber Alert te laat zijn uitgegaan. Korpschef Visscher zei in de persconferentie echter geen onregelmatigheden te hebben geconstateerd.
Vertrouwen in politie
Het vertrouwen in de politie hoeft niet weg te zijn, aldus voorzitter van de Kamp van de politiebond ACP, maar er moet wel in geïnvesteerd worden.
,,Niemand hoeft bang te zijn voor een politiemedewerker. We zullen gesprekken aangaan met buurtbewoners, scholieren en alle anderen die bij de zaak zijn betrokken om over dit incident te praten.''
Volgens Van de Kamp is de moordzaak het gesprek van de dag onder agenten en is de betrokkenheid van hun collega hard aangekomen bij de politie in Nederland. (DVDH/PO)
Informatie?
Heeft u meer informatie over Sander V., de verdachte in de zaak-Milly, of andere relevantie informatie? Laat het ons weten. Uw bericht wordt vertrouwelijk behandeld. Mail naar nieuwsdienst@ad.nl
WWW.AD.NL

1 comentário:

  1. entendo algumas palavras em Nederlandische por que entendo um pouco de Deustche

    ResponderEliminar

Comentar com elegância e com respeito para o próximo.