segunda-feira, 26 de abril de 2010

NEDERLAND:PEILING:VVD ZIT PvdA OP DE HIELEN

DEN HAAG -De VVD zit de PvdA op de hielen in de laatste peiling van Maurice de Hond. Als er nu landelijke verkiezingen zouden zijn, zou de PvdA volgens de peiling uitkomen op 33 zetels, één meer dan de VVD.
Voor de VVD betekent dat opnieuw een sprong. Bij de vorige peiling van De Hond, afgelopen woensdag, stonden de liberalen nog op dertig. De VVD behaalde bij de vorige verkiezingen 22 zetels, de PvdA 33 zetels.
Verder zijn er weinig veranderingen te zien in de peiling. Het CDA scoort opnieuw 27 zetels; veertien minder dan nu in het parlement. De PVV zakt een zetel en staat op zeventien; acht meer dan het huidige zetelaantal. Ook GroenLinks levert een zetel in en staat op tien; drie meer dan nu in de Kamer.
D66 staat op twaalf (nu drie in de Kamer), de SP op tien (25) en de ChristenUnie op zes (zes). De SGP en de Partij voor de Dieren staan stabiel op twee, Rita Verdonk met Trots op Nederland op een.
De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder 3000 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildag was maandag, na de verkiezingscongressen van afgelopen weekeinde.
AD/ANP

Sem comentários:

Enviar um comentário

Comentar com elegância e com respeito para o próximo.