quinta-feira, 19 de novembro de 2009

NEDERLAND:PvdA ZAKT NAAR DIEPTEPUNT IN BAROMETER


PvdA zakt naar dieptepunt in barometer

DEN HAAG -De PvdA zou niet meer dan negentien zetels in de Tweede Kamer halen als er nu verkiezingen zouden zijn. Dat blijkt uit de politieke barometer van Synovate die donderdag naar buiten kwam. Niet eerder scoorde de tweede regeringspartij onder de twintig zetels in deze peiling. Twee weken geleden hadden ze er nog 21.
Voor D66 geldt juist het omgekeerde. De partij behaalt in de peiling ook negentien zetels, twee meer dan de vorige keer, en stond nog nooit zo hoog. D66 heeft nu drie zetels in de Tweede Kamer, de PvdA heeft er 33. Het CDA behaalt 35 virtuele zetels, zes minder dan in werkelijkheid en twee minder dan in de vorige peiling. De PVV klimt in de rondvraag een zetel en komt op 27 zetels. De PVV-fractie telt nu negen leden.
De derde regeringspartij, de ChristenUnie, zakt een zetel naar zeven zetels. Dat is er nog altijd een meer dan ze in de huidige samenstelling van de Kamer heeft. De SP en de VVD klimmen een zetel naar respectievelijk zeventien en veertien zetels, maar voor beide zijn dat er acht minder dan het echte zeteltal. Verder laat de peiling weinig verschuivingen zien. GroenLinks haalt acht zetels (zeven), SGP twee (twee), en de Partij voor de Dieren twee (twee). Trots op Nederland van Rita Verdonk zou geen Kamerzetel behalen.
De politieke barometer is gebaseerd op online onderzoek onder duizend Nederlanders, dat geijkt wordt met periodiek telefonisch onderzoek. Op die manier verzamelt Synovate naar eigen zeggen de meningen van een goede doorsnee van de kiezer. De gegevens worden verzameld van dinsdagmiddag tot en met donderdagochtend.
TELEGRAAF.NL

Sem comentários:

Enviar um comentário

Comentar com elegância e com respeito para o próximo.